Tanfolyam megkezdése előtt kérjük olvassa el 13+1 Jótanácsunkat!

1. Fontos az autós iskola jó megválasztása, erre időt kell szánni. Gyakran megtévesztőek a csábítónak ígérkező, valójában azonban kedvezőtlen ajánlatok.

2. Az időpont megválasztásánál kerülni kell a fárasztó, traumatikus időszakokat és azokat az alkalmakat, amikor munkahelyet, vagy lakást változtatunk.

3. Nem szabad filléres pontossággal kiszámolni a jogsi árát. Így ugyanis a be nem kalkulált pótóra vagy pótvizsgadíj garantált stressz!

4. A vizsga előtt ne tervezz biztosra. Ne válassz magadnak autót, ne tervezz autós szabadságot.

5. Környezetedben minél kevesebbet beszélj a tanfolyamról, mert mindig akad olyan "barát" vagy munkatárs, aki számolni fogja, hogy eddig hány órát vettél.

6. Aggodalmaidról nyíltan beszélj oktatódnak, mert ő mindig tudni fogja rá a hatásos orvosságot.

7. A hölgyek a hónap néhány napjában feszültebbek. A vizsgaidőpont megválasztásakor ezt is érdemes figyelembe venni.

8. Semmi nyugtató, semmi serkentő! Kipihent állapotban és könnyű étellel a gyomrodban gyere vizsgázni!

9. Ne hallgasd meg azokat a "rablómeséket", amelyek a szadista vizsgabiztosokról szólnak. A bukott tanulók ezt önmaguk igazolására híresztelik.

10. Felejteni kell azokat is, akik azzal dicsekednek, hogy ők csupán néhány foglalkozás után elsőre tették le a gyakorlati vizsgát. Természetesen vannak ilyenek, de nem ők a többség.

11. Ne az utolsó pillanatban érkezz a vizsgára, hanem legalább 15 perccel hamarabb.

12. A vizsgabiztost ne ellenségnek tekintsd, hanem baráti, segítő családtagnak.

13. A vezetési vizsgákra nyáron is vékony talpú, zárt és lapos sarkú cipőben gyere. (még ha nem is ez az aktuális divat, legalább dobd be a hátizsákodba, ráérsz a kocsiban felvenni.)

Végül még egy tanács a motor jogosítvány megszerzéséhez:
14. Hozz magaddal saját bőr- (vagy más erősebb anyagú) kesztyűt és -dzsekit, magas szárú cipőt vagy bakancsot, a nadrág szára pedig betűrhető vagy bekapcsolható legyen a cipőbe! Továbbá hozhatsz magaddal saját bukót és saját "motort" is!

Kiskunhalasi iroda

Kiskunhalas Jósika u. 1

Jánoshalmi iroda

Jánoshalma Dózsa György u. 77.

Search